Social

ȘCOLARIZAREA BUNICILOR GRIJULII

Zilele acestea în municipiul Chișinău a avut loc prima ședință comună din cadrul proiectului social ,,Bunicii Grijulii”, la care au participat colaboratori de poliție, agenți economici și bunici voluntari din întreaga țară.

RUSLAN GRECU ȘEF ADJUNCT IRP UNGHENI:

Au fost încheiate contracte de colaborare privind acest proiect. Un training a avut loc, au fost instruiți bunicii grijulii, adică persoanele, care au fost identificate de a participa în acest proiect. Din Ungheni a participat președintele asociației raionale ,,Bunicii Grijulii”, Sebastian Andriuță și, respectiv, vicepreședintele aceleiași organizații, Vasile Grecu.

În cadrul trainingului au fost instruiți 168 de bunici din republică, care au învățat de la polițiști cum trebuie să dirijeze circulația rutieră în preajma trecerilor de pietoni, în așa mod încât copiii să fie în siguranță, atunci când traversează strada.

RUSLAN GRECU ȘEF ADJUNCT IRP UNGHENI:

La sfârșitul ședinței, bunicilor le-au fost înmânate certificate privind participarea la acest training. Acești bunicii grijulii, care au primit certificate împreună cu angajații Direcției Generale de Securitate Publică a IGP vor merge în teritoriu și vor efectua instruiri cu persoanele care a fost identificate de către noi de a participa la acest proiect ,,Bunicii Grijulii”.

Potrivit angajaților poliției, la trecerile de pietoni cu risc sporit de accidente rutiere, vor fi instalate panouri ce vor indica că aceste sectoare vor fi supravegheate de bunici.

RUSLAN GRECU ȘEF ADJUNCT IRP UNGHENI:

Panouri de atenționare, de informare a cetățenilor privind acțiunile acestui proiect în adiacentul instituțiilor de învățământ care au fost alese preventiv. La fel, pentru o perioadă incipientă, împreună cu persoanele de vârsta a treia, va merge câte un angajat al poliției, care pe parcurs îi vor instrui la trecerile de pietoni.

Pentru a motiva spre o implicarea activă în acest proiect social, bunicii grijulii vor beneficia de unele reduceri de 10% la un șir de servicii comerciale, farmaceutice și de telefonie.