Sport

SEMI MARATONUL UNGHENI LA EDIȚIA A II-A

Cea de-a II-a ediție a semi maratonului Ungheni 2018 dedicat zilei Europei, în acest an se va desfășura în data de 1 aprilie. Spre deosebire de anul precedent, cursa atletică din anul curent se va desfășura mai devreme și va da startul sezonului sportiv.

MIHAI GROSU ANTRENOR ,,SPORTER” UNGHENI: Concursurile sportive, mai ales, că acestea sunt de alergări de masă, trebuie de ales locul și timpul de a le include în calendar. Anul trecut într-adevăr a fost o coincidență cu mai multe competiții, campionate, cu deschideri de sezon sportiv, a fost greu, în primul rând au fost puțini participanți, dar în toamnă treaba s-a redresat și anul acesta îl petrecem pe 1 aprilie.

În cadrul semi maratonului pot participa diferite categorii de sportivi și amatori de diferite vârste, întrucât aceasta este o competiție desfășurată în masă, pe diferite distanțe.

MIHAI GROSU ANTRENOR ,,SPORTER” UNGHENI: Distanța de semi maraton care include 21 km și respectiv 100 metri, maratonul împărțit la jumătate. Se petrece pentru toți amatorii, pentru toți performerii. Turul la care o să se concureze va avea 4 km și 16 metri.

Tot în cadrul semi maratonului va avea loc și turul pentru juniori susținut de Consiliul Raional. La proba de 1 km vor evolua copiii, iar pe distanța de 4 km va fi desfășurat campionatul ,,Open” al municipiului Ungheni la alergări pe șosea.

MIHAI GROSU ANTRENOR ,,SPORTER” UNGHENI: Așa competiții se fac cu scopul propagării alergărilor ca cel mai simplu, dar cel mai important exercițiu fizic pentru întărirea sănătății, dezvoltarea fizică și alte exerciții se poate, dar alergările nu le poți înlocui cu nimic, și pentru propagarea unui mod de viață sănătos și tot odată pentru atragerea tinerilor talente în mișcarea sportivă.

Potrivit antrenorului, semi maratonul care se va desfășura la Ungheni va fi ca un start de probă pentru ulterioarele campionate naționale și internaționale. Aici, atleții vor putea ieși în evidență prin evoluările lor.

MIHAI GROSU ANTRENOR ,,SPORTER” UNGHENI: În perspectivă, poate anul viitor în cadrul lui să se petreacă și campionatul RM de semi maraton. Este toamna campionatul de alergări pe șosea, dar semi maratonul este o probă la care inclusiv se petrec campionate mondiale, balcanice. Dacă o să meargă treburile și o să fie totul bine, o să fie inclus în calendarul competițiilor internaționale.