Actualitate Sport

FETELE DE LA FC UNGHENI PE PRIMUL LOC

După primul tur, în campionatul moldovenesc de fotbal feminin Under 16 ani, Divizia Nord, echipa FC Ungheni se află pe primul loc, la 7 puncte distanță de următoarea clasată. Deși sunt doar la jumătate de drum, antrenorul echipei consideră că fetele din Ungheni au toate șansele să devină campioanele sezonului fotbalistic 2017-2018.

CONSTANTIN LUNGU, ANTRENORUL ECHIPEI FC UNGHENI: (Echipa noastră FC Ungheni joacă în Liga A a Diviziei Nord, unde sunt 7 echipe. După primul tur noi suntem pe primul loc în clasament și avem 27 de puncte,cu 7 puncte mai mult decît cea de-a doua clasată, echipa din Bălți, dar mai avem un tur în primavera care va decide finalista Ligii de Nord.)

Talentul fotbalistelor din Ungheni este apreciat la nivel de țară, așa încît unele dintre ele au fost  deja convocate în selecționata națională de fotbal.

CONSTANTIN LUNGU, ANTRENORUL ECHIPEI FC UNGHENI: (În component echipei FC Ungheni avem deja în selecționata Under 17, pe Jitariuc Diana, Lebădă Cristina și Anisia Său, iar la U 19 o avem pe Valeria Arhire.)

Și fotbalistele cu vîrste mai mici din Ungheni se pot lăuda cu succese importante obținute la nivel național. Astfel, în cadrul turneului de fotbal feminin Under 12 ani, cu genericul “Reunirea”, care s-a desfășurat pe data de 3 decembrie în Chișinău, echipă mixtă Elada Măcărești și FC Ungheni au obținut locul întîi.

CONSTANTIN LUNGU, ANTRENORUL ECHIPEI FC UNGHENI: (Au participat 6 echipe din regiunea Centru:  Ungheni, Călărași, Nisporeni, Telenești și 2 echipe din Orhei. Am ajuns în finală,unde am jucat cu echipa Codru din Călărași și am învins cu scorul de 2-0, astfel noi am devenit echipa cîștigătoare a turneului și am obținut Cupa.)

În ultimi ani, în raionul Ungheni, se atestă o creștere importantă a interesului față de fotbalul feminin, și tot mai multe fete aleg să practice acest gen de sport.