Actualitate Sport

UNGHENEANUL VICTOR GRAUR MEDALIAT CU BRONZ LA CAMPIONATUL MONDIAL DE LUPTE LIBERE

2 medalii de bronz au fost cucerite de ungheneanul Victor Graur la Campionatul Mondial de lupte libere și greco-romane printre veterani, care s-a desfășurat recent în orașul Plovdiv,Bulgaria. Evenimentul sportiv a adunat circa 500 de participanți din peste 40 de țări. În cadrul luptelor greco-romane, sportivul din Ungheni, în vîrstă de 57 de ani, s-a luptat la categoria de pînă la 100 de kg.

VICTOR GRAUR, MEDALIAT CU BRONZ CM 2017: (Eu am participat la luptele greco-romane de pînă la 100 kg, în categoria E, vîrsta 55-60 ani. Prima luptă am avut-o cu un polonez,fost campion, unde am pierdut de la el la puncte. Iar pentru locul 3 m-am luptat cu un sportiv rus,pe care l-am învins. A fost o luptă foarte grea fiindcă la campionatele mondiale nu ai parte de lupte ușoare.)

Și la luptele libere Victor Graur a avut parte de concurenți puternici, clasîndu-se în cele din urmă la fel pe locul 3.

VICTOR GRAUR, MEDALIAT CU BRONZ CM 2017: (La luptele libere prima întîlnire am avut-o cu un suedez pe care l-am învins cu scorul 6-0. A doua confruntare am avut-o cu un sportiv American,unde am pierdu cu 2-1. Iar pentru locul 3 m-am luptat cu un cocnurent din Mongolia,pe  care l-am învins.)

Necătînd la rezultatele remarcabile pe care Victor Graur le-a obținut pentru Republica Moldova,pe parcursul mai multor ani, sportivul recunoaște că de cele mai multe ori este nevoit să suporte personal toate cheltuielile de participare la un turneu internațional pe motiv că nu este susținut de autoritățile moldovenești. Iar la Campionatul Mondial la lupte libere între veterani din 2016, Victor Graur a luptat pentru Italia, țară care i-a achitat toate costurile de participare. La acest campionat Victor Graur s-a clasat pe locul întîi.

VICTOR GRAUR, MEDALIAT CU BRONZ CM 2017: (Anul trecut am participat pentru italieni. La Campionatul Italian între veterani care are loc anual, am participat și eu, după care autoritățile italiene mi-au propus să particip pentru țara lor și la Campionatul Mondial,iar eu am acceptat fiindcă m-au sponsorizat în totalitate. Totuși, anul acesta am vrut să mă lupt pentru Moldova, pentru că sunt moldovean. )

Victor Graur, este participant al campionatelor mondiale la lupte libere între veterani, încă din anul 1997. Pînă în prezent,în cadrul acestor campionate, sportivul din Ungheni a obținut 3 medalii de bronz,3 de argint și o medalie de aur.