Actualitate Sport

MEDALII PENTRU UNGHENENI LA CAMPIONATUL EUROPEAN LA FOTBAL-TENIS

Campionatul European la fotbal-tenis care a avut loc în perioada 15-20 noiembrie în România, a clasat selecționata Republicii Moldova, pe locul 3 din 24 de țări participante. Lotul Național al țării noastre, alcătuit din 13 sportivi la acest campionat, a participat la toate probele din concurs: simplu, dublu, triplu și mixt. Un suport important la acest rezultat l-au adus și frații Mihail și Iulian Cupeț, membri ai clubului sportiv la fotbal-tenis din satul Petrești, raionul Ungheni, care au obținut medalii de argint la proba simplu și proba de dublu juniori. E de menționat că acest campionat s-a desfășurat la categoriile de vîrstă seniori, senioare, juniori și sportivi under 21.

GHENADIE BEREGHICI, ANTRENOR CSFT PETREȘTI: (La Campionatul European au participat 24 de echipe din 24 de țări, unde Moldova s-a clasat pe locul 3 la general. Pentru acest campionat au fost selectați 3 jucători de la clubul sportiv Petrești, dintre care 3 juniori Iulian și Mihai Cupeț și o senioară, Alina Miron. Rezultatele au fost îmbucurătoare, avem 2 medalii de argint, Cupeț Iulian la simplu și dublu juniori și fratele său Mihai la proba de dublu la fel medalie de argint.)

Clasamentul general pe echipe, care a poziționat lotul național al Moldovei pe locul 3, îi va permite să participe fără preliminarii la Campionatul Mondial la Fotbal-Tenis din anul 2018, care se va desfășura în orașul Napoli, Italia.

GHENADIE BEREGHICI, ANTRENOR CSFT PETREȘTI: (Ne-a bucurat faptul că anul viitor în Italia se va desfășura Campiontul Mondial la fotbal-tenis, unde și selecționata Moldovei va participa la acest campionat.)

Participarea lotului național la fotbal-tenis la Campionatul European, a fost posibilă grație suportului financiar oferit de Federația Moldovenească de Fotbal.