Actualitate Sport

CURSA DE ALERGĂRI PE ȘOSEA UNGHENI 555

Sute de atleți, profesioniști și amatori, de toate vîrstele și din întreaga țară au venit la Ungheni pentru a participa la Cursa de Alergări pe Șosea pe distanțele de 1 000 m, 5 000 m și 10 000 m. Concomitent cu această cursă tradițională, s-au desfășurat și alte două campionate de alergări pe șosea. În acest an competiția de atletism a ajuns la cea de-a 19 ediție și a fost dedicată celor 555 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Ungheni.

EDUARD BĂLAN, VICEPRIMAR MUNICIPIUL UNGHENI: (Anul acesta cursa de atletism are un specific aparte, ea este importantă pentru noi deoarece are loc sub genericul celor 555 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Ungheni.)

MIHAI GROSU, CO-ORGANIZATOR: (În cadrul acestei curse se desfășoară și Campionatul Republcii Moldova de alergări pe șosea, precum și campionatul Open al raionului Ungheni de alergări pe șosea între juniori.)

Printre participanții la Cursa de Atletism desfășurată la Ungheni, s-au numărat și cei doi candidați din partea Republicii Moldova la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în anul 2020 la Tokyo, Nicolae Gorbușco și Olesea Smovjenco.

NICOLAE GORBUȘCO, CANDIDAT LA JO TOKYO 2020: (Am alergat destul de bine, dispoziția e bună. Se poate de spus că cursa dată a fost ultimul start din acest an și pot să mă pregătesc deja pentru următorul sezon.)

OLESEA SMOVJENCO, CANDIDAT LA JO TOKYO 2020: (Această cursă se desfășoară deja de mai mulți ani, mie îmi place mult să particip aici și particip practic în fiecare an. Organizarea este foarte bună. Această cursă a fost ca un antrenament foarte bun pentru maratonul de ce urmează.)

La finalul cursei de alergări pe șosea, desfășurată sub genericul  Ungheni 555, cei mai buni atleți sau ales cu medalii, cadouri și premii bănești.