MII DE PLANTE DE CÂNEPĂ NIMICITE LA FRONTIERA MOLDO ROMÂNĂ

0
166

Plantație de cânepă la frontiera moldo-română. Pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră ”Frăsinești”,raionul Ungheni, polițiștii de frontieră au depistat și nimicit, prin ardere, circa 2 mii de fire de cânepă. Plantaţia se întindea pe o suprafaţă de un hectar, iar plantele atingeau o înălțime de 2 m.

Descoperirea lanului a avut loc în dimineața zilei de 14 iulie curent, realizându-se în rezultatul unor acțiuni, desfășurate de polițiștii de frontieră pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

În urma investigaţiilor de la faţa locului, s-a stabilit că plantele nu au fost special cultivate şi nici îngrijite, mai mult, cânepa creștea haotic nu departe de o gunoiște.

Conform procedurilor legale, cânepa a fost smulsă, o parte fiind transmisă spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice, iar restul culturii nimicită, prin ardere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here