CALCULATOARE PENTRU ELEVII COLEGIULUI AGROINDUSTRIAL UNGHENI

0
129

Colegiul Agroindustrial din Ungheni are acum o sală modernă cu calculatoare. Este vorba de un proiect lansat de administrația instituției de învățămînt, pentru a putea oferi suport practic profesorilor,cît și elevilor la  însușirea disciplinelor precum contabilitate, merceologie sau marketing. La rîndul lor, cadrele didactice ale instituției recunosc că pînă în prezent le-a fost dificil să predea ore fără o bază practică, iar elevii cred că odată cu noua achiziție, își vor găsi mai ușor un job pe piața muncii.

NATALIA ȘOBRANEVSCHI, PROFESOARĂ: (Era mai complicat pentru disciplina contabilitate și anume 1C, iar cu ajutorul sălii de calculatoare am implimentat și 1C, este și o oportunitate pentru elevi să învețe această programă pentru că pînă acum învățam doar teorie.)

SELINA ANGHELUȚĂ, ELEVĂ: (Este un avantaj pentru a ne angaja în cîmpul muncii și pot să spun că nu este posibil o viitoare evoluare a unui elev fără o interacțiune cu calculatorul.)

PETRU MACOVEI, ELEV: (Lansarea acestui laborator de calculatoare ne va ajuta în implimentarea în practică a studiilor dobîndite în mod teoretic. Anume contabilitatea se bazează pe programa 1C și e bine că aceste calculatoare sunt dotate cu programa dată, iar nouă, la finalul studiilor, ne va fi mai ușor să ne angajăm în cîmpul muncii, cunoscînd această programă. )

Lansarea unei săli cu calculatoare performante în cadrul Colegiului Agroindustrial din Ungheni , a fost posibilă grație implicării financiare a Corpului Păcii în Republica Moldova, dar și a sprijinului oferit pentru această instituție,de o voluntară din SUA.

VITALIE DANILEICO, MANAGER DE PROGRAM CORPUL PĂCII: (A fost o dorință reciprocă a Corpului Păcii și a acestui colegiu de a începe un parteneriat în special ceea ce ține de disciplina bazele antreprenoriatului și în baza acestui parteneriat, Samantha Watson, o voluntară de la Corpul Păcii a fost repartizată să lucreze aici la acest colegiu.)

SAMANTHA WATSON, VOLUNTARĂ CORPUL PĂCII: (Eu cred că această sală de calculatoare va fi o oportunitate pentru elevi, am vorbit mult cu ei și am înțeles că este o posibilitate pentru ei să învețe mai mult, să fie mai eficienți.)

Potrivit administrației Colegiului Agroindustrial din Ungheni, o astfel de investiție era mai mult decît necesară, dat fiind faptul că instituția de învățămînt nu a avut niciodată o atsfel de bază tehnică la catedra economie.

ION OBOROC, DIRECTOR COLEGIUL AGROINDUSTRIAL UNGHENI: (Este benefic pentru colegiu deoarece la catedra economie nu aveam o așa dotare cum este acum această sală de calculatoare, care va fi pentru cîteva specialități contabilitate, marketing, mereceologie. Astfel, punem o bază a antreprenoriatului, unde va fi posibilitatea de a implimenta teoria imediat în practică.)

Costul proiectului de amenajare a  sălii cu calculatoare se ridică la aproximativ 200 000 lei, dintre care 20 % este contribuția instituției de învățămînt, iar restul banilor au fost oferiți de Corpul Păcii. În prezent, la Colegiul Agroindustrial din Ungheni studiază circa 500 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here