Social

CÂNTECELE PASCALE MAI APROAPE DE SUFLET

Cu prilejul sărbătorilor de Paști, anual Secția Raională de Cultură, de comun cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni, desfășoară ,,Festivalul de cântece și tradiții pascale”.

ȘTEFAN RÂMBU PREOT MĂNĂSTIREA SF.GHEORGHE: Salutăm ideea Direcției Raionale de Cultură Ungheni de a colabora, pentru că de fapt, un popor fără tradiții este un popor sortit de a nu avea viitor. Iată ce poate fi mai frumos decât frumoasele obiceiuri și tradiții care le avem în preajma sărbătorilor, atât pascale, cât și celelalte din perioada anului.

La festival au participat unele colective folclorice și coruri bisericești din raion, care au venit în scenă cu cântece pascale și unele tradiții și obiceiuri de paști.

Potrivit folcloriștilor și a reprezentanților episcopiei, cântecul popular-pascal are un specific aparte, ceea ce ne ajută să ne apropiem către cele sfinte și să nu uităm tradițiile și obiceiurile neamului nostru.

ȘTEFAN RÂMBU PREOT MĂNĂSTIREA SF.GHEORGHE: Nu este om mare cel care face lucruri multe și mari cu bani mulți, este om măreț acela care face lucruri impresionante cu bani puțini, și îl rugăm pe bunul Dumnezeu, ca ceea ce a lipsit din partea noastră să vă umple mintea, inima și sufletul cu al Său Har și a Sa Binecuvântare de sus.

Atât reprezentanții Episcopiei, cât și cei ai Secției Raionale de Cultură, speră că acest festival va avea continuitate, iar numărul doritorilor de a participa la el să fie cât mai mare.