Actualitate Social

ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI

Săptămâna curentă atât oamenii din oraș, cât și cei de la sate se află în febra pregătirilor pascale. Unii fac curat prin case și prin curți, alții fac cumpărături pentru masa de Paști.

IRINA COJOCARU LOCUITOARE MUNICIPIUL UNGHENI: Dispoziția bună, pregătirile cu încetișor. Întâmpinăm în cercul familial, plecăm la țară, la părinți, ne ducem dimineața la cimitir, dăm de pomană, cu neamurile stăm la masă. E o sărbătoare sfântă.

VASILE MUNTEANU LOCUITOR S.MÂNZĂTEȘTI: Trebuie la această sărbătoare să venim curați cu sufletul, cu ograda, cu satul, cu orașul și cu țara.

ANA BÂRSĂ LOCUITOARE MUNICIPIUL UNGHENI: Este o sărbătoare sfântă, mult așteptată de toți, care sper să aducă liniște, pace și fericire în toate familiile.

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este perioada în care oamenii doresc să se purifice sufletește, să facă un bine aproapelui lor, să mediteze asupra esenței Sfintele sărbători de Paști.

VASILE MUNTEANU LOCUITOR S.MÂNZĂTEȘTI: Chiar că e o sărbătoare, una din cele mai luminoase, așa am văzut-o eu, așa am simțit-o, așa continui să o simt. Această mare sărbătoare, cred că e o tăcere, o liniște sufletească, ar spune tot, o filosofie întreagă. Cred că cuvintele ar fi de prisos. Pur și simplu această sărbătoare trebuie simțită cu sufletul, trăită, privită.

Chiar dacă financiar o ducem mai greu, fiecare dintre noi, către asemenea zi, depune eforturi ca să aibă de toate pe masă pentru a întâlni luminata sărbătoare.

ANA BÂRSĂ LOCUITOARE MUNICIPIUL UNGHENI: Fiecare familie are tradițiile sale, care vor o masă mai pompoasă, cu mai multe rude, alții vor strict numai familia.