Actualitate Social

BUNICII GRIJULII – PROIECT ÎN DERULARE

Proiectul social ,,Bunicii Grijulii”, s-a extins deja într-un șir de instituții de învățământ ale municipiului și raionului Ungheni. Acesta a demarat deja în liceul teoretic ,,Aleksandr Pușkin”, școala primară ,,Spiridon Vangheli”, precum și în satele Pârlița, Gherman, Cornești și Măcărești.

SERGIU ȘIȘCANU COLABORATOR IRP UNGHENI: Deoarece aceste instituții de învățământ sunt pe traseele naționale și este un pericol mai real de accidente. Cazuri de accidentare a copiilor noi am avut în anii precedenți în preajma liceului „Mihai Eminescu” și nu este de dorit ca în continuare să mai avem cazuri de traumatizare a copiilor. Noi vom merge în continuare în toate instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Ungheni, unde va fi implementat acest proiect.

TATIANA PASCARU DIRECTOARE EDUCATIVĂ L.T. „ION CREANGĂ”: Cred că implementarea va aduce numai beneficii pentru comunitate. În primul rând copilașii venind la școală dimineața, plecând la prânz, oricum ei sunt protejați, dirijați de niște persoane mature, care au o viață trăită și pot să-i ghideze în anumite situații, nu numai să-i apere de unele accidente rutiere, dar chiar și de unele incidente care se pot întâmpla pe parcursul drumului de acasă sau invers până la școală.

Aflați la liceul teoretic ,,Ion Creangă” din municipiul Ungheni, colaboratorii de poliție au îndemnat buneii și părinții să se încadreze în activitățile proiectului pentru a proteja copiii și nepoții de eventuale accidente atât la traseu, cât și în stradă.

SERGIU ȘIȘCANU COLABORATOR IRP UNGHENI: Noi avem nevoie doar ca buneii, care sunt pensionari, la momentul de față nu activează, nu au anumită ocupație și ar putea să ne acorde un sprijin, atât Inspectoratului de Poliție, cât și tinerei generații, avem în vedere copiilor și nepoților dumneavoastră.

IULIA VĂCĂRIȚĂ BUNICĂ: Dacă nu ne vom încadra noi, bunicii, că nu lucrăm și avem grijă de ei, ne vom încadra ca să ajutăm și noi cât de puțin copiii.

LIDIA VRABIE DIRECTOARE ADJUNCTĂ L.T. „ION CREANGĂ”: Vă rog și voi copiii și dumneavoastră bunicii să transmiteți și vecinilor voștri, prietenilor voștri, iar dumneavoastră să transmiteți celor care sunt de vârsta dumneavoastră.

Proiectul social ,,Bunicii Grijulii” este constituit din mai multe etape, care presupun un concurs de desene, poezii și un filmuleț încadrat în subiectul respectiv. Copiii au fost îndemnați să participe activ în concurs, pentru ca mai apoi să fie stimulați după merit.

SERGIU ȘIȘCANU COLABORATOR IRP UNGHENI: Aveți posibilitate de a vă implica cu diferite poezii, să fie propria creație, adică voi aveți posibilitatea de a compune careva poezii cu rimă, sau de a face careva desene. Concursul va avea loc până la 15 aprilie.

La fel ca și în celelalte instituții de învățământ, buneii promit că se vor încadra în activitățile proiectul. Aceștia au primit toate cele necesare pentru a ieși la trecerile de pietoni, iar elevilor le-au fost înmânate pliante informaționale.

IULIA VĂCĂRIȚĂ BUNICĂ: Este foarte binevenită această campanie, copiii vor fi mai independenți, noi îi vom ajuta să poată traversa pe trecerea de pietoni și vor fi mai puține accidente.