Social

PROIECT INEDIT DE INFRASTRUCTURĂ

De mai mulți ani o zonă comercială din centrul municipiului Ungheni dispune de un spațiu de acces inadecvat pentru populație și agenții economici, care activează aici. Acesta necesită lucrări de amenajare în măsură să ofere sferei de afaceri locale oportunități de dezvoltare. Pentru a soluționa problema respectivă, președintele AO ,,Ungheneni de pretutindeni”, Ion Poia, a lansat o inițiativă în această vedere.
ION POIA PREȘEDINTELE AO „UNGHENENI DE PRETUTINDENI”: Inițiativa a venit după nenumărate adresări ale persoanelor, locuitorilor orașului Ungheni, cum că ar exista o problemă. Nu toți știau că ar exista o problemă, nu toți cunoșteau, căci o mare parte a sectorului problematic este a domeniului privat. Costul lucrărilor se estimează la 40.000 de dolari, ceea ce este foarte greu pentru un agent economic să facă o infrastructură atât de costisitoare, mai ales că acolo sunt 6 proprietari.
Având o experiență bogată în aplicarea proiectelor, Ion Poia a înaintat propunerile sale către programul ,,Migrație și dezvoltare locală”, după care rezultatul nu s-a lăsat mult așteptat.
VIOLETA CAZACU MANAGER PROIECT: Scopul proiectului este de a încuraja autoritățile locale să colaboreze cu băștinașii, cu migranții, cu oamenii care au plecat din municipiu, dar care țin legătura cu localitatea de baștină. În acest context a apărut și se dezvoltă foarte frumos AO ,,Ungheneni de pretutindeni”, care are deja mai multe inițiative implementate.


Spre deosebire de alte proiecte sociale sau economice, proiectul în cauză este unul inedit și deosebit prin esența sa, deoarece în implementarea lui se vor implica reprezentanții sectorului public, privat și cel neguvernamental.
ALEXANDRU AMBROS PRIMAR AL MUNICIPIULUI: Cuvântul „parteneriat” înseamnă foarte mult. Atunci când există anumiți agenți economici care sunt dintr-un anumit domeniu, sau poate sunt din domenii diferite, dar ei activează într-o zonă geografică apropiată unii de alții, trebuie să existe lucruri care îi unesc.
LUDMILA GUZUN PREȘEDINTELE RAIONULUI: Problema despre care se vorbește și care este pusă spre realizare este problemă care ne afectează pe toți noi, nu numai pe administrația publică locală, nu numai pe oamenii de afaceri, dar și ca simpli consumatori și cetățeni ai orașului Ungheni.
Potrivit partenerilor de proiect, în această zonă vor fi amenajate 20 de locuri de parcare, va fi reparat sistemul de canalizare pluvial, va fi amenajat iluminatul public pe bază de led.
AURELIA CURECHERU AGENT ECONOMIC: Sunt foarte fericită de acest proiect. Cred că va avea un rezultat foarte pozitiv. Vom beneficia și noi agenții economici, dar în același timp și clienții noștri. Mulțumim tuturor care au contribuit la crearea acestui proiect și cred că va fi o parcare foarte frumoasă cu infrastructură europeană, și vom beneficia toți de acest proiect.