Social

,,CASA PENTRU TOȚI” CONFECȚIONEAZĂ MĂRȚIȘOARE

Chiar dacă afară e iarnă încă, copii cu nevoi speciale de la centrul de zi ,,Casa pentru toți” din Ungheni, prin activitățile lor ne vestesc, că primăvara e aproape.

MARIA CALCHEI DIRECTOARE CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Este o activitate obișnuită astăzi, dat fiind faptul că ne aflăm în ultima lună a iernii și ne va sosi frumoasa primăvară am dat startul încă de vineri confecționării mărțișorului. Avem și o comandă în număr de 2 mii de mărțișoare care vor fi confecționate de tinerii noștri împreună cu noi și cred că se vor bucura inimile celor care vor fi beneficiari, ce vor purta așa mărțișor în piept.

Pasionați de munca creativă și posibilitatea de a însuși unele deprinderi de viață, tinerii centrului respectiv fiind ghidați de educatori confecționează diverse lucrări, care mai apoi sînt realizate.

ELENA BURLACU, CONDUCĂTOARE DE CERC: Facem mărțișoare din pânză care se numește fetru. Mărțișoarele vor fi de două culori, roșu și alb, care simbolizează mărțișorul și este cusut pe margine cu un brâușor alb. Iată așa va fi mărțișorul final cu simbolul organizației L.

OLESEA, BENEFICIARĂ CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Lucrăm cu mărgele, facem mărțișoare, ne pregătim cu ocazia mărțișorului.

MARCEL, BENEFICIAR CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Eu fac mărțișoare, facem mărțișoare de primăvară.

EUGEN, BENEFICIAR CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Fac mărțișor pentru mine și pentru bunica și pentru mama, imi doresc să le pun în piept.

ARTIOM, BENEFICIAR CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Facem o comandă pentru oamenii buni, care ne-au dat așa ocazie.

MARIA CALCHEI DIRECTOARE CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Este o acțiune nobilă, noi o practicăm la diferite sărbători, atât la anul nou, la sărbătorile de Paști, acum sărbătoarea mărțișorului va fi. Banii care vor fi colectați în rezultatul vânzării mărțișoarelor, desigur vor vi folosiți în scopul acoperirei altor activități.

Potrivit specialiștilor centrului, serviciile de întreținere a instituției sunt foarte costisitoare, fapt pentru care administrația practică diverse metode de lucru, ceea ce le permite să existe.

MARIA CALCHEI DIRECTOARE CENTRU DE ZI ,,CASA PENTRU TOȚI”: Fiindcă este o asociației obștească cu denumirea ,,Sprijin și speranță”, ea are menirea să ajute la susținerea activităților acestui centru. Venim cu diverse proiecte, care desigur că ne vor ajuta. Acum lucrăm la două proiecte mari în susținerea copiilor cu nevoi speciale și a tinerilor. Cu sprijinul APL desigur ne reușește, fiindcă ei ne sunt finanțatorii direcți ai acestui centru.

ELENA BURLACU, CONDUCĂTOARE DE CERC: Cel mai mult ne salvează asociația ,,Sprijin și speranță”, pentru că ea este ca un buzunăraș pentru centru, căci atunci când cel mai mult avem nevoie de finanțe asociația ne salvează.

Copii și tinerii cu nevoi speciale care vin la centru de zi au posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile prin diverse activități ce țin de terapia educațională: activități psiho-pedagogice, terapia cu nisip, munca de creație.

NELEA PATIC, COORDONATOARE DE CERC: Pe parcursul mai multor ani, noi deja ne-am cunoscut unii cu alții și am descoperit, am evaluat ce pot ei mai bine să facă, ce pot mai puțin să facă. În dependență de posibilitățile și capacitățile lor, noi pregătim acele activități care să le poată ei să le înfăptuiască.