Actualitate

GALA JCI UNGHENI(A IV-A EDIȚIE)

Cu patru ani în urmă în municipiul Ungheni a fost constituită organizația JCI, care întrunește tineri din toate segmentele societății cum ar fi: mediul de afaceri, societatea civilă, autorități publice locale. Organizația are drept scop crearea unui impact pozitiv în societate, prin implementarea unor activități social-economice, culturale și sportive.

CORNELIU SĂU, ANTREPRENOR: ,,Noi facem ceea ce sîntem, sau sîntem ceea ce facem. E fenomenal faptul ceea ce faceți voi, că aduceți ceea ce puteți face în bussines, în societate și luați din societate ceea ce este cel mai bun și aduceți în bussines. Este natural ca să fi-ți egoiști în bussines, este o concurență, însă egoismul acesta crează noi locuri de muncă, plăți și impozite, și faceți acolo unde sînteți mai buni.”

În cei patru ani de activitate, tinerii intuziaști din Ungheni au întreprins un șir de activități prin care au reușit să îmbunătățească aspectul orașului, contribuind cu surse financiare în acest sens, au organizat diferite activități cultural-sportive, care le-a permis să-și îmbunătățească starea lor fizică și morală

ROMAN BUCATCA, PREȘEDINTE JCI UNGHENI 2017: ,,Sînt o groază de proiecte la care am lucrat împreună cu echipa, am petrecut un șir de evenimente printre care: dezvoltarea personal, evenimente de caritate, la care s-au colectat sume de bani, care au fost transmise primăriei în cadrul restabilirii parcului orășănesc, în care ne-am implicat activ. A fost greu, dar asta nu ne-a speriat, asta nu ne-a făcut să cedăm, am mers înainte, am crescut, ne-am dezvoltat, și pînă la urmă am avut succes ceea ce astăzi este dovadă prin prezența APL, pentru colegii noștri, partenerii noștri care mereu ne susțin.”

Pentru activitate productivă în cadrul organizației, cei mai activi membri ai echipei au fost menționați cu diplome, precum și unii reprezentanți ai APL și parteneri de colaborare.

ROMAN BUCATCA, PREȘEDINTE JCI UNGHENI 2017: ,,La Gala JCI Moldova am luat trei diplome, una fiind pentru cel mai activ nou membru oferit Elenei Crăciun, cel mai bun proiect social, mulțumim domnului Ion Poia pentru acest proiect și cea mai activă organizație locală JCI Ungheni.”

Conform statutului organizației respective, anual în fruntea JCI este ales un nou președinte. În acest an onorabila misiune i-a revenit omului de afaceri Vasile Grosu.

VASILE GROSU, PREȘEDINTE JCI UNGHENI 2018: ,,Sînt foarte emoționat, este întradevăr o organizației de suflet JCI. Este o platformă care persoanele mature peste 40 de ani din păcate nu o au. Ce avem noi tinerii, maturii nu au, pentru că sunt foarte mulți oameni buni în Ungheni, dar din păcate nu au cum să se întîlnească, nu au cum să facă împreună lucruri de impact, ceea ce ne oferă nouă JCI.”

De menționat că organizații similare activează în Chișinău, Orhei, Rezina și în România. Pentru a împărtăși și a susține istoriile de succes ale membrilor JCI Ungheni, la eveniment prezenți au fost omologii acestora.

PETRU LIȚIU, ȘEF SERVICIUL CONSULAR UNGHENI: ,,Nu așteptați să facă alții ceva în locul dumneavoastră, acceptați provocările vieții, să provocați viața și să vă puneți inteligența, efortul, pregătirea, voința, în slujba acestui ideal, de a mișca lucrurile din loc, de a le duce mai departe.”

VASILE GROSU, PREȘEDINTE JCI UNGHENI 2018: ,,Fac un apel către oamenii care nu știu ce înseamnă JCI, potențialii membri, simpatizanți, implicați-vă. Acel membru JCI care se implică și îi conectat la evenimentele locale, regionale și-i de dorit internaționale JCI, doar acel membru crește.”

NADEJDA BONDARI, PREȘEDINTE JCI MOLDOVA: ,,Eu sînt ferm convinsă că prin schimbarea noastră personală, noi putem schimba societatea și noi o schimbăm, am văzut tineri care și-au dezvoltat anumite abilități: abilități denegociere, abilități de lider și de comunicare, abilități de lucru în echipă. Avînd aceste abilități și implicîndu-ne în aceste activități, noi cu siguranță avem un impact mai mare, pentru că membrii implicîndu-se mișcă lumea și societatea din Moldova.”