Actualitate Social Sport

ARGINT PENTRU UN UNGHENEAN LA MARATONUL INTERNAȚIONAL DIN CHIȘINĂU

Un atlet din raionul Ungheni s-a clasat pe locul 2 la Maratonul Internațional Chișinău, care în acest an a ajuns la cea de-a treia ediție. Este vorba de Tudor Cebotari,în vîrstă de 20 de ani, membru al clubului Sporter Ungheni, care a participat pentru prima dată la un maraton clasic pe o lungime de 42 de km. Antrenorul tînărului atlet spune că rezultatul remarcabil pe care l-a arătat discipolul său la această competiție, se datorează unor pregătiri intense.

Mihai GROSU, președinte Sporter Ungheni: (Pentru această competiție practic ne-am pregătit toată vara și iată că s-a încununat cu succes această distanță clasică 42 km și 195 m. Aici am avut un singur participant de la noi, Tudor Cebotari, membru al clubului Sporter Ungheni, care s-a clasat pe locul 2 cu timpul 2 ore, 42 min, 42 sec.)

Totodată la acest eveniment sportiv s-a alergat și pe alte distanțe mai mici 5, 10 și 21 km, unde au participat și alți atleți, membri ai clubului Sporter Ungheni.

Mihai GROSU, președinte Sporter Ungheni: (Au mai fost distanțe auxiliare, 21km, semimaratonul,unde am avut un singur participant de la noi,Cristian Tcaciuc, care a parcurs distanța într-o oră și 35 min. S-a alergat și pe distanța de 10 km și jumătate,adică un sfert de maraton. Aici au alergat mai mulți participant de la noi, s-a evedințiat Iulian Oancea, o tînără de-a noastră de perpectivă care s-a clasat pe locul 3 la general și pe locul 1 la categoria sa de vîrstă. Mai avem un loc 4 pe distanța de 5 km,obținut de Valentina Bejenari.)

Este de menționat că în acest an, la Maratonul Internațional Chișinău au participat peste 17 000 de atleți din 50 de țări. Clubul sportiv Sporter Ungheni s-a prezentat la această competiție cu 22 de atleți, iar ungheneanul Tudor Cebotari, care ajuns la finiș cu al doilea timp pe distanța de 42 km, s-a ales cu o primă bănească din partea organizatorilor în sumă de 8 000 lei.