Actualitate Social Sport

SPORTUL REGE PROMOVAT ÎN RÎNDUL COPIILOR

Circa 200 de copii,elevi ai LT “Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni, au fost antrenați într-un program național de promovarea a fotbalului, în special în rîndul fetelor, cu genericul „Școala deschisă de fotbal distractiv”.  Astfel, timp de 5 zile,pe stadionul municipal din Ungheni, copiii au avut parte de exercitii practice si jocuri distractive,utilizînd mingea de fotbal.

Petru LANGA, coordonator local de proiect: (Scopul de bază este promovarea fotbalului,dar o promovare în mod distractive,ca să fie pe plcaul și pe înțelesul copiiilor. 192 de copii sunt implicate zilnic în activități și activitățile de la o stație la alta diferă după conținut,după scopul pe care îl urmărește și nu în ultimul rînd după performanțele pe care le pot obține copiii.)

 

Pentru ca această disciplină sportivă să fie cît mai atractivă pentru copii, organizatorii i-au implicat pe micii fotbaliști în diverse jocuri distractive cu mingea, utilizînd 12 stații sportive.

Ghenadie BEREGHICI, antrenor de stație: (Astăzi la stația numărul 10,deprindem un exercițiu ethnic din fotbal cum este conducerea mingii cu partea exterioară a piciorului și transmiterea cu partea interioară a piciorului.)

Vitalie BARILA, antrenor de stație: (Stația noastră este cu fente,dripling și fente,iar la urmă facem un concurs de întrecere între ambele echipe. Copiii sunt foarte activi.)

 

Campania națională de promovare a fotbalului în rîndul copiilor,cu genericul „Școala deschisă de fotbal distractiv”, se desfășoară de mai mulți ani în Republica Moldova,iar în acest an este ogranizată sub egida Federației Moldovenești de Fotbal de comun cu Ministerul Educației,Cercetării și Culturii și Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni,au venit și ei la rîndul lor cu un program demonstrativ al echipamentului pe care îl au în dotare,ceea ce a stîrnit un plus de curiozitate printre cei mici.

Toți copiii, care au jucat fotbal, au primit din partea organizatorilor tricouri, diplome și dulciuri. În Republica Moldova proiectul „Școala deschisă de fotbal distractiv” a fost inițiat în anul 2007.