Actualitate

VIOLENȚA ÎN FAMILIE A CAUZAT 2 DECESURI ÎN UNGHENI

Tragedie dublă în raionul Ungheni. Două persoane au decedat din cauza violenței în familie. În primul caz este vorba de un copil de doar 11 ani,din satul Petrești,care a decedat la cîteva zile după ce ar fi fost bătut de tatăl său. Oamenii legii spun ca initial, barbatul le-ar fi spus politistilor ca fiul sau ar fi cazut dintr-un copac si s-a lovit, insa ulterior medicii au descoperit pe corpul neinsufletit al copilului, in zona abdomenului, urme de lovituri puternice. Incidentul a avut loc pe data de 12 august.

Lilia COVALIOV, ofițer de presă IP Ungheni: (La data de 14 august,la IP Ungheni a parvenit un apel telefonic de la serviciul 903,precum că în satul Petrești,a decedat un minor în vîrstă de 11 ani. În urma investigațiilor,s-a stabilit că la data de 12 august,în jurul orei 19,tatăl minorului,în vîrstă de 36 de ani,venind de la serviciu,i-a aplicat copilului mai multe lovituri în regiunea abdomenului,din motiv că nu a efectuat unele lucrări prin gospodărie,în urma cărora copilul a decedat.)

Cel de-al doilea caz de deces în urma violenței în familie, a avut loc pe data de 14 august, în satul Medeleni, unde o femeie în vîrstă de 31 de ani, a decedat după ce a fost bătută cu bestialitate de concubinul său,un bărbat în vîrstă de 29 de ani,care la acel moment se afla  în stare de ebrietate.

Lilia COVALIOV, ofițer de presă IP Ungheni: (S-a întîmplat în ziua de 14 august,în jurul orei 17.30,cînd un cetățean în vîrstă de 29 de ani,locuitor la satului Medeleni,r-l Ungheni, aflîndu-se la concubina sa în vîrstă de 31 de ani din aceiași localitate,în urma unui conflict, i-a aplicat femeii o lovitură cu un obiect dur în regiunea capului,în urma căreia victim a decedat.)

Potrivit oamenilor legii, pe ambele cazuri au fost deschise cauze penale pentru violență în familie,care a cauzat vătămare corporală gravă,survenită cu decesul victimelor. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bărbați, riscă închisoare de la 12 pînă la 15 ani, fiecare.