Actualitate

DOI TINERI DIN UNGHENI S-AU ÎNECAT ÎN RÂUL PRUT

Caz tragic în raionul Ungheni. În după-amiaza zilei de 4 august, doi tineri cu vârsta de 21 și 22 de ani, locuitori ai satelor Boghenii Noi și Măgurele  s-au înecat în apele râului Prut.
Potrivit reprezentanților serviciului protecție civilă a Direcției Situații Excepționale  Ungheni, tinerii s-ar fi scăldat într-un loc interzis.

Echipa de salvare a Direcției Situații Excepționale a fost alertată de către un tânăr  care a fost martor la toată această tragedie. Dânsul a povestit că în apă s-ar fi format un vârtej, care l-a luat pe primul băiat. Celălalt a încercat să-l salveze, dar și pe el l-a înghițit apa.

În aceiași zi, scafandrierii au efectuat toate măsurile de căutare, dar fără nici un rezultat. Căutările celor 2 tineri au continuat și-n următoarele zile. Abia pe data de 6 august corpurile lor neînsuflețite au fost găsite pe celălalt mal al Prutului, de către Poliția de Frontieră a României. În dimineața zilei de 7 august, părinții celor doi tineri au mers la Iași pentru a-i identifica.

Potrivit reprezentanților serviciului protecție civilă a Direcției Situații Excepționale Ungheni, de la începutul acestei veri, în raionul Ungheni au fost înregistrate 4 cazuri de înec.