Actualitate

TOT MAI MULȚI UNGHENENI SE ADRESEAZĂ LA PUNCTUL DE REABILITARE A POPULAȚIEI

Codul portocaliu de temperaturi înalte impune tot mai mulți locuitori ai orașului Ungheni să se adreseze la punctul de reabilitare a populației. Zilnic, zeci de oameni vin aici pentru a se răcori cu un pahar de apă rece sau pentru un prim ajutor medical.

Dumitru SASU, șef Serviciul Protecției Civile DSE Ungheni: (Deja activăm a 3 săptămînă,nu în fiecare zi,depinde de condițiile meteo,cînd îs temperaturile înalte instalăm cortul. Încercăm să ajutăm populțaia pe acest timp cald ca să aibă posibilitatea să bea un pahar de apă rece. Pe parcirsul a 3 săptămîni,deja peste 700 de persoane au trecut prin punctul nostru de reabilitare.)

Mariana POPESCU, medic: (Cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii pe așa călduri sunt insolația,durerile de cap.)

Locuitorii orașului Ungheni spun că pe timp de arșiță, punctul de reabilitare este o necesitate și un ajutor important acordat populației.

localnic: (Consider că este foarte folositor,mai ales că pe timpul caniculei se recomandă să consumăm cît mai multe lichide,consider această inițiativă destul de necesară.)

localnic: (Normal că-mi pare bine,altfel poți să mori de sete pînă acasă.)

localnic: (Uitați-vă ce călduri sunt și cu adevărat nu poate fiecară să-și permită poate să-și cumpere o sticlă de apă. Vedem că populația este protejată.)

localnic: (Am apelat la ei fiindcă e foarte cald și mi-I sete de apă. Astăzi e prima oară cînd ma adresez aici.)

Angajații Serviciului Protecției Civile a Direcției Situații Excepționale din Ungheni spun că punctul de reabilitare a populației va activa atît timp, cît se vor menține temperaturile ridicate.