Actualitate

ÎN UNGHENI VA FI CREAT UN CONSILIU DE SECURITATE COMUNITARĂ

În curînd,în municipiul Ungheni va activa un consiliu de securitate comunitară. Acesta va fi alcătuit din reprezentanți ai societății civile,administrației publice locale și al Inspectoratului de poliție Ungheni. În acest sens,în incinta primăriei Ungheni,a fost organizată o ședință de lucru cu participarea celor 3 componente. Membrii acestui consiliu vor trebui să identifice problemele de securitate publică,precum și modalitățile de soluționare ale acestora.

Igor VRĂNESCU, șef Inspectoratul de Poliție Ungheni: (Pentru a îmbunătăți dialogul dintre societatea civilă,APL și poliție,trebuie să avem o conlucrare mai bună. Noi,poliția,trebuie să obținem o mai mare încredere din partea cetățenilor,inclusiv prin diminuarea infracțiunilor și contravențiilor care sunt comise.)

Alexandru AMBROS, primar municipiul Ungheni: (Totul ce ține de securitatea comunitară,este o problemă de care trebuie să se preocupe mai mulți subiecți. Colaborarea dintre APL și poliție este foarte importantă pentru a asigura securitatea locuitorilor urbei noastre. Faptul că se crează acest consiliu de securitate comunitară este un lucru foarte bun,va fi elaborat și un plan de acțiuni.)

Reprezentanții societății civile, consideră că dialogul dintre poliție și cetățeni este unul bun,dar care poate fi și înbunătățit.

Sebastian ANDRIUȚĂ, reprezentant societate civilă: (Această conlucrare cu poliția o văd benefică bineînțeles,lucrul ăsta este privit pozitiv de cetățeni. Totodată,această conlucrare dintre poliție și societate civilă poate fi îmbunătățită prin diferite măsuri concrete,prin acordarea de ajutor reciproc din partea cetățenilor către polițiști și invers.)

 

Crearea consiliului de securitate locală în Ungheni,este parte a proiectului “Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare” și este pilotat în 6 localități ale țării: Ungheni,Sângerei,Hâncești,Comrat,Otaci și 8 localități din raionul Cahul.

Iurie PÂNTEA, expert Institutul de Politici Publice: (Este un proiect care se pilotează în 6 comunități la nivel național. Aceste  comunități trebuie să fie îtr-o permanent discuție, într-un schimb de experiență,schimb de informații referitor la problemele cu care se confruntă și cum de găsit soluțiile. )

Poiectul “Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare” este susținut financiar de Departamentul de Stat al SUA.