Social

Donație de cărucioare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Ungheni.

575 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor vor beneficia pe parcursul anului 2017 de cărucioare-fotoliu noi. Acestea sunt o donație în cadrul unui proiect implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, organizația de binefacere „LDS Charities.Inc”, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii și Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, transmite IPN.

Conform datelor Centrului Republican Experimental, Protezare Ortopedie și Reabilitare, 1100 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt la evidență pentru a fi asigurați cu cărucioare.

Prezentă la evenimentul de repartizare a cărucioarelor, viceministrul Anastasia Oceretnîi a menționat că datorită colaborării în cadrul acestui proiect circa 3000 de persoane cu dizabilități se bucură deja de o viață activă și sunt integrați în societate. „Pe viitor ne propunem asigurarea cu mijloace ajutătoare a tuturor persoanelor cu dizabilități locomotorii” a adăugat viceministrul, Anastasia Oceretnîi.

„Suntem bucuroși că anul acesta am oferit mai multe cărucioare și am îndeplinit visul multor persoane care nu au avut niciodată un cărucior. Sunt recunoscător autorităților din Republica Moldova pentru colaborare și implicare”, a spus reprezentantul „LDS Charities.Inc”, Jonson Rick.

Toate componentele pentru cărucioare sunt oferite gratuit de către donatori. În anul 2017, din bugetul de stat au fost alocați 250 de mii lei pentru asamblarea celor 575 de cărucioare.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Ungheni.