Social

PALATUL DE CULTURĂ UNGHENI INVITĂ LA “MĂRȚIȘOR 2017”

Pregătirile festivalului internațional de muzică „Mărțișor 2017” sunt pe ultima sută de metri. Tradițional, acesta începe la 1 martie. În orașul Ungheni, anul acesta, festivalul „Mărțișor” va oferi surprize muzicale localnicilor pînă la data de 10 martie.

Tatiana COSTEI, director Palatul de Cultură or. Ungheni: (Festivalul internațional de muzică „Mărțișor 2017”,va debuta cu un spectacol incadrat într-un bloc popular în baza Ansamblului de muzică și dans „Struguraș”și bineînțeles vor participa și cei micuți de la studiourile de dansuri populare ale Palatului de Cultură Ungheni. Un caleidoscop primăvăratic vom avea pe data de 5 martie,un concert bazat pe program de estradă. Închiderea festivalului se va face pe data de 10,cu un spectacol frumos organizat de Școala de Muzică din oraș.)

Cu ocazia zilei Internaționale a Femeii,pentru toate doamnele și domnișoarele din orașul Ungheni,va fi organizat un concert de dansuri și muzică populară,cu invitați speciali din Chișinău. Evenimentul va avea loc pe data de 3 martie.

Tatiana COSTEI, director Palatul de Cultură or. Ungheni: (A doua parte a spectacolului nostru este organizat de Primăria orașului Ungheni pentru toate doamnele din oraș,un concert amplu al Ansamblului Academic „Joc” de dansuri populare.)

Totodată, pentru  cei mai mici ungheneni, organizatorii au pregătit și o șezătoare,unde copii vor avea parte de un master-class de confecționare a mărțișoarelor.

Tatiana COSTEI, director Palatul de Cultură or. Ungheni: (Un preeveniment al Mărțișorului va fi șezătoarea.Avem un program planificat pentru copii. În această șezătoare vom avea o bunică și-un bunel gazdă,care vor explica tinerei generații legendele de Dragobete,pentru că va fi în ajunul Dragobetelui. La această șezătoare copii vor avea parte și de un master-class de confecționare a mărțișoarelor,după tehnologiile vechi ale buneilor.)

Anul acesta,  festivalul internațional de muzică „Mărțișor 2017” a ajuns la cea de-a 51 ediție.