Sport

FOTBALUL ESTE PROMOVAT ÎN LOCALITĂȚILE RURALE

Circa 180 de copii din satul Petrești,raionul Ungheni,au jucat concomitent fotbal pe un stadion din localitate, în cadrul campaniei naționale de promovare a acestui gen de sport,cu genericul – Open Fun Football Schools. Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal,sub egida căreia este desfășurată această campanie,consideră că fotbalul trebuie să fie cît mai accesibil pentru copiii din localitățile rurale,dat fiind faptul că în orașe sunt condiții mult mai bune de practicare a acestui gen de sport.

Petru LANGA, președintele Federației Raionale de Fotbal,Ungheni:

(Evenimentul poartă denumirea de Fe stivalul- Open Fun Football Schools,ceea ce înseamnă un fotbal accesibil pentru toți copiii și sunt cuprinși în această activitate copii cu vîrst de pînă la 10 ani. Faptul legat de localitățile rurale este o cerință aFederației Moldovenești de Fotbal,ori în orașe noi avem școli sportive,avem unde copiii să se ocupe și mai puțin e accesibil fotbalul în localitățile rurale. Promovăm modul sănătos de viață,promovăm fotbalul ca gen de sport și nu în ultimul rind să apropiem sau să dezvoltăm spiritual de echipă în rîndul copiilor.)

Pentru ca această disciplină sportivă să fie cît mai atractivă pentru copii, organizatorii i-au implicat pe micii fotbaliști în diverse jocuri distractive cu mingea.

Ghenadie BEREGHICI, antrenor de fotbal:

(Astăzi la acest festival am venit cu exerciții din fotbal,cum sunt fentele,driplingul,transmiterea mingii, lovituri cu mingea la poartă. Suntem  bucuroși că Federația Moldovenească de Fotbal ne-a ajutat să petrecem acest festival în Petrești.)

Dumitru CEBOTARI, antrenor de fotbal:

(Noi vrem ca să dezvoltăm fotbalul în Moldova,acest sport face ca copiii să devină mai sănătoși,mai exemplari. În fotbal,copiii fac multe mișcări care sunt bune pentru sănătatea omului.)

La finalul evenimentului,copiii și antrenorii implicați în această activitate au făcut o horă imensă. Totodată,organizatorii i-au premiat pe micii fotbaliști cu diplome și dulciuri.