Social

CELE MAI BUNE VINURI DE CASĂ DIN REGIUNEA UNGHENI VOR CONCURA LA NIVEL NAȚIONAL

Deja al 16-ea an, Camera de Comerț și Industrie din Ungheni este gazda etapei regionale a concursului național de vinuri fabricate în condiții de casă „Polobocul de Aur”. În acest an, pentru degustare, au fost aduse 66 de probe de vinuri albe și roșii din raioanele:  Ungheni, Nisporeni și Călărași. De data aceasta,organizatorii au decis ca degustările de vinuri să aibă loc într-o pensiune turistică din satul Bahmut, raionul Călărași.

Sergiu CLADCO, director Camera de Comerț și Industrie, filiala Ungheni: (Sunt vinuri din toate 3 raioanle ale regiunii Ungheni,pe care le acoperă Camera de Comerț și Industrie Ungheni,mă refer la Ungheni,Călărași și Nisporeni. Sper să fie niște vinuri de calitate pentru că noi în fiecare an la concursul național avem învingători care se întorc cu Polobocul de Aur. De anul trecut am început să organizăm concursul în diferite zone ale regiunii noastre,vrem să acoperim toate cele trei raioanle și în cadrul acestui concurs mai vrem să promovăm agroturismul.)

 

Cele 66 de probe de vinuri de casă au fost jurizate de un grup de experți în vinuri din cele 3 raioane,care au dat note înalte produsului din acest an.

Leonid CHIȚAC, membrul juriului: (Vinurile au fost în general bune,comparativ cu anii trecuți,au aromă,au gust și sunt limpezite. În general,vinurile albe sunt mai fine,cele roșii sunt mai omogene și mai greu de deosebit. Dar,totuși,cele albe sunt foarte bune,muscat bun,aligote gustos,în general, vinuri bune. )

 

Potrivit membrilor juriului,printre cele mai bune vinuri de casă,la categoria soiuri europene, s-au dovedit a fi Feteasca Regală,Traminer,Cabernet-Merlot sau Cabernet Pinot Noir. La categoria vinuri rose,s-au evidențiat vinurile Cabernet și Isabella,iar la categoria vinuri din soiuri hibride,au fost mai bune vinurile din struguri Noa sau Raiondor. Vinurile clasate pe primele 3 locuri vor participa în cadrul etapei naționale a concursului „Polobocul de Aur”,care se va desfășura la sfîrșitul lunii martie,curent,în Chișinău.