Sport

AU ADUS CUPA ACASĂ PENTRU AL 2-EA AN CONSECUTIV

Deja al doilea an consecutiv,unghenenii demonstrează că sunt cei mai puternici pe țară la turism sportiv.Tinerii turiști din Ungheni au reușit și-n acest an să aducă acasă Cupa Federației Republicii Moldova la această disciplină. Evenimentul s-a desfășurat în comuna Trebujeni din Orheiul Vechi,la care au participat sportivi din 9 localități ale țării. Aceștia s-au întrecut la toate cele 4 discipline turistice: turism pedestru, montan, cicloturism și turism nautic.

Tudor POPOVICI, instructor, Stația tinerilor turiști, or. Ungheni: (E cel mai valoros turneu,deoarece s-au petrecut competiții pe 4 genuri de turism,unde se fac totalurile unui an de studii,unui an de participări la competiții. S-a petrecut aprecierea echipelor pe toate genurile de turism și s-a făcut și clasamentul general.Unghenenii s-au prezentat destul de bine,au luat cupe memorabile la turism nautic și la cicloturism,locul 2 la turism pedestru și locul 4 la turism montan.)

 

Sportivii din Ungheni spun că  acest turneu de totalizare a fost unul bine organizat,cu noi etape,care i-au pus la încercare.

Tatiana SLAVINSCHI, participantă: (Am participat la etapa montană și pedestru. Competițiile au fost foarte bine organizate și fără traume. Traseul a fost foarte interesant,cu noi etape,dar desigur și greu.)

Grigore ZĂNOAGĂ, participant: (Am participat la cicloturism și la competiția de turism nautic. A fost nu tare greu,dar am depus eforturi și am făcut așa încît cupa să fie la noi la Ungheni.)

 

Cupa Federației RM la turism sportiv a fost ultima competiție din acest an în aer liber. În prezent,sportivii din Ungheni se pregătesc pentru competițiile naționale de iarnă la turism montan și pedestru,care se vor desfășura în sală.