Cultura

ȘCOALA DE MUZICĂ DIN UNGHENI ESTE APRECIATĂ ÎN ROMÂNIA

A făcut furori la Iași. Este vorba de orchestra de jazz “Accelerat”de la Școala de Muzică din orașul Ungheni, invitată recent la Festivalul tradițional “BLUES pentru Iași”, în memoria compozitorului român Titel Popovici. Este prima invitație în ultimii 10 ani, pe care au făcut-o ieșenii pentru Școala de Muzică din orașul Ungheni, iar tinerii artiști ungheneni, la rîndul lor, au prezentat un spectacol muzical de excepție, care a durat mai bine de o oră.

Anatol BABICI, conducător orchestra de jazz “Accelerat”: (Am fost invitați de Școal Populară de la Iași,în frunte cu domnul Mocanu,care mă cunoaște de mulți ani. Am dat un concert cu mulți ani în urmă la radio-televiziune și dumnealui deacum mă cunoștea,cunoște orchestra de pe atunci și iată acum a fost altă orchestră. Am prezentat un program de jazz cu diferite caractere de muzică de jazz.)

Directoarea Școlii de Muzică din orașul Ungheni spune că participarea la un astfel de Festival este o experiență bună pentru tinerii artiști ungheneni. Iar colaborarea dintre orchestrele muzicale din Iași și Ungheni nu se va încheia aici.

Tereza CAZAC, director Școala de Muzică or.Ungheni: (Suntem foarte mîndri pentru că sunt rare așa posibilități de a pleca după hotare. Asta este a doua oară,anul trecut am fost la Vaslui și este o onoare pentru noi că avem așa posibilitate de a face o legătură cu Școala de Arte de peste Prut. Vom continua să mergem în vizită la Iași,vor veni și dumnealor la noi.)

Discipolii Școlii de Muzică din orașul Ungheni s-au întors de la Festivalul “BLUES pentru Iași” cu o diplomă și un premiu bănesc.